Stilul de viaţă sănătos se bucură în ultimul timp de o vizibilitate serioasă. Ni se atrage atenţia să avem grijă ce mâncăm, să facem mişcare, să ne odihnim bine şi să gândim pozitiv.
Foarte puţine sfaturi despre sănătate se referă la cosmetice, deşi le folosim zilnic şi iau contact direct cu pielea. Fie că este vorba de săpun, deodorant, farduri, şampon, demachiant etc, produsele cosmetice fac parte din viaţa noastră şi au devenit atât de comune încât nu prea le mai acordăm atenţie. Ne mulţumim să cumpărăm ce ne sare în ochi, fără să avem în vedere efectele lor pe termen lung.
În aventura mea spre un stil de viaţă sănătos, recunosc că am neglijat cosmeticele. Dacă la cumpărarea unor produse alimentare sunt mereu atentă să citesc eticheta, la cosmetice nu mă prea preocupam de ingrediente. Sigur, aveam o vagă bănuială că, de exemplu, mult-lăudatul extract de lămâie din şampon e într-un procent ignorabil, de sub 0,01%, iar prezenţa sa e mai mult cu numele, însă nu acordam cine ştie ce importanţă acestui fapt.
Treptat, tot citind articole despre sănătate, am început să fiu curioasă şi să-mi doresc să testez terenul cosmeticelor naturale. Când spun „natural”, mă refer la un produs rezultat dintr-o prelucrare atentă a substanţelor componente, realizat din ingrediente simple, prietenoase, şi care nu este obţinut folosind substanţe chimice periculoase.
O primă experienţă placută cu cosmeticele naturale a fost piatra de alaun, o alternativă naturală la deodorantele clasice, care mustesc de tot felul de soluţii suspecte. Am mers apoi mai departe şi am descoperit săpunurile Soap Bazar, strugurelul delicios, şi, mai ales, crema, minunata cremă de mâini – cu o textură voluptoasă, plăcut parfumată, îmbrăţişată cu drag de către piele.
De ce prefer cosmeticele naturale?
Se comportă mai blând cu pielea şi nu o agresează, iar în acelaşi timp sunt eficiente. Nu conţin ingrediente toxice, sunt mai sigure şi pot fi folosite şi de persoanele mai sensibile.
Au o aromă proaspată, dar nu stridentă, mirosul plăcut persistând fără probleme. Este reconfortant şi faptul că simţi că te răsfeţi şi ai grijă de tine în acelaşi timp.
Ca şi în cazul alimentaţiei, efectele nocive ale produselor nu se văd imediat, decât foarte rar. De cele mai multe ori, pielea suferă în tăcere, iar după ani şi ani răbufneşte. De aceea, cosmeticele naturale sunt o investiţie în sănătatea proprie şi în starea de bine pe termen lung.
La toate acestea se adaugă două ingrediente minune: pasiunea şi implicarea. Persoana care realizează cosmeticele naturale pune o bucăţică de sufet în plămădirea lor. În plus, poţi chiar primi un săpun mai potrivit pentru tine sau cu o aromă personalizată, pe care ţi-o doreşti în mod special.
Articol scris de Andra pe care o gasiti pe blogul personal Zâmbet și Sănătate.
Si cu aceasta ocazie va invit pe toti care sunteti interesati sa povestiti cum ati descoperit produsele cosmetice naturale.
Seara buna,
Gabi
3 mai 2013 la 11:40 am
Frumos comentariul, te unge la suflet să ai astfel de clienți mulțumiți 🙂 Sărbători fericite Gabi, bucurie și lumină în casa ta! Ah, era să uit: Felicitări pentru aparatul cel nou, să-l folosești cu plăcere:)
3 mai 2013 la 6:30 pm
Asa este Iulia, cand o clienta imi spune ca este multumita de produsele mele ma simt extraordinar iar Andra este o clienta deosebita care stie cum sa spuna ca este multumita :-). Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi iti doresc si eu tie si multumesc pentru urari, aparatul inca invat sa-l folosesc 😉
Pingback: De ce îmi plac cosmeticele naturale | Zâmbet şi sănătate